blogg

Värdefulla spartips

spara pengar stämpelVi vet alla att spartips går att få ifrån alla håll och kanter. Dagstidningar, sociala medier och webbsidor kryllar av spartips idag. Många av oss läser spartipsen och några dagar senare är de bortglömda. Kanske det beror på att det ofta är långa listor med spartips. Detta blir väldigt mycket information att ta in, och därför kan det vara bättre med väl utformade spartips i måttlig mängd.

Fem sätt att bättra på din levnadsstandard

För många är sparande något som förknippas med att behöva sänka sin levnadsstandard. Fel! Det finns många sätt att spara pengar och samtidigt öka livskvaliteten.Du kan även kika runt på nätet efter fler tips som passar dig, som spar in på dina onödiga utgifter. Här kommer fem mycket bra tips för dig som vill leva mer hälsosamt och samtidigt spara pengar.

  1. Hemmet som sparbössa. När du spenderar tid i hemmet så kan du spara in pengar mycket enkelt på mängder av sätt. Du kan spara in på vattenkostnader genom att duscha kortare, stänga av vattnet när du borstar tänderna och avstå från att diska under rinnande vatten.
    Det blir inte många ören om dagen, men utslaget på ett år har du tjänat in många kronor.Stäng också av elektronik du inte använder och släck lampor när du inte behöver dessa. Elektricitet är en utgift det enkelt går att spara in pengar på i hemmet.
  2. Njut av livet. Vad sägs om att njuta mer av livet och samtidigt spara pengar? Lev lite enklare och värdesätt livet med allt vad det innebär så kommer du direkt spara in pengar på det. En kväll vid havet och se solnedgången är helt gratis, i rak motsats till exempelvis en dyr middag på en lyxig restaurang.Lev enklare genom att inte köpa alltför mycket dyra prylar bara för att du kan köpa dem på avbetalning. Se värdet i att istället spara ihop till det du verkligen vill ha, och sen kunna köpa det.
  3. Ifrågasätt dig själv. Kanske inte dig själv som person, men gör det när du ska handla. Vare sig det är i mataffären eller på shoppingrundan. ”Behöver jag verkligen det här?”Avstår du från att handla på impuls så kommer du inte bara spara in på onödiga inköp utan även behöva slänga mindre mat. I slutänden sparar du in många kronor.
  4. Var en hurtbulle utan träning. Du kanske inte har tid eller faktiskt ork att springa på gymet tre kvällar i veckan. Om du har möjlighet så avstå från att använda bilen i onödan istället.Gå eller cykla i den mån det är möjligt, vilket gynnar hälsan, plånboken och framförallt miljön.
  5. Var snål men generös. Ja, samhället idag må vara materialistiskt men det finns ändå inget mer värdefullt än din egen tid. Om exempelvis en vän fyller år så kan du direkt spara in pengar på dyra presenter, utan att för den sakens skull gå miste om möjligheten att fira personen.Ge bort en dag med dig själv, eller kanske rentav att du erbjuder dig att hjälpa personen med något välbehövligt. Det är förvånansvärt många som blir väldigt glada om de får hjälp med att snygga till i trädgården eller måla barnrummet istället för en ny dyr handväska eller dylikt.
    Bara fantasin sätter gränser.